Programe

Misiunea ANUC se realizeaza prin intermediul unor programe si proiecte, dintre care cele mai multe se desfasoara permanent.

 

ANUC si-a exprimat interesul si disponibilitatea de a detine un rol consultativ in procesul de reforma a cadrului juridic si institutional al culturii, lansat de catre Ministerul Culturii dupa 1996.
Un obiectiv de maxima importanta in activitatea ANUC este apararea si promovarea statutului membrilor uniunilor de creatori profesionisti ce o alcatuiesc.
În data de 23 octombrie 2000 a avut loc la sediul Uniunii Scriitorilor din România intilnirea semnatarilor Declaratiei comune privind Statutul creatorilor de arta si artistilor interpreti din România.
Proiectul se adreseaza dezvoltarii schimburilor de experienta si cooperarii între România si Uniunea Europeana în domeniul cultural, ca si promovarii dimensiunii europene în cultura româna si efortului de a face cultura sa devina o noua autoritate etica într-o Europa în care s-ar parea ca nu mai traim în tari, ci în economii.
În vederea punerii în valoare a potentialului cultural al României în context international, pentru promovarea în tara si strainatate a valorilor artistice si culturale si vizibilitatea creatorilor de arta si artistilor interpreti din România pe piata virtuala a arta
Publicatie realizata integral de catre ANUC, buletinul informativ este distribuit gratuit in peste 800 de exemplare membrilor uniunilor de compun ANUC, institutiilor reprezentative din cultura, organizatiilor neguvernamentale, ministerelor. Are 8 pagini format A4 si aparitie trimestriala.
Prin programului Casa Artistilor, cu sprijinul uniunilor de creatori membre ale ANUC si al Consiliului General al Municipiului Bucuresti, UNITER organizeaza o serie de activitati care au scop asigurarea si mentinerea statutului social si economic onorabil care se cuvine artistului virstnic.

Urmăriți-ne pe Facebook