În 2016, președinția ANUC este exercitată de Uniunea Arhitecților din România

În 25 ianuarie 2016, Consiliul de conducere al Alianţei Naţionale a Uniunilor de Creatori–ANUC s-a întrunit în şedinţă pentru a transfera exerciţiul preşedinţiei de la Uniunea Teatrală din România–UNITER către Uniunea Arhitecților din România.

ANUC, care reprezintă peste 13 000 de membri ai uniunilor fondatoare, este o organizaţie neguvernamentală şi apolitică ce reuneşte uniuni ale creatorilor de artă şi artiştilor interpreţi reprezentative pe plan naţional şi solidare în protejarea morală şi materială a membrilor lor: Uniunea Arhitecţilor, Uniunea Artiştilor Plastici, Uniunea Cineaştilor, Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor, Uniunea Scriitorilor şi Uniunea Teatrală–UNITER. Respectând misiunea pe care şi-a asumat-o la înfiinţare, ANUC va continua toate programele şi proiectele menite să asigure reprezentarea intereselor creatorilor de artă şi artiştilor interpreţi din România.

Mandatul preşedinţiei ANUC va fi exercitat pentru o perioadă de douăsprezece luni de către Preşedintele UAR, doamna arh. Viorica Curea, conform prevederilor statutare ale Alianţei.

În acest mandat, se va asigura un dialog constructiv cu Președinția României, Ministerul Culturii și alte structuri guvernamentale pentru realizarea și promovarea proiectelor prioritare ale uniunilor de creatori membre.

Urmăriți-ne pe Facebook