În 2018, președinția ANUC este exercitată de Uniunea Cineaștilor din România

În 25 ianuarie 2018, Consiliul de conducere al Alianţei Naţionale a Uniunilor de Creatori–ANUC s-a întrunit în şedinţă pentru a transfera exerciţiul preşedinţiei de la Uniunea Artiștilor Plastici din România către Uniunea Cineaștilor din România.

ANUC, care reprezintă peste 13 000 de membri ai uniunilor fondatoare, este o organizaţie neguvernamentală şi apolitică ce reuneşte uniuni ale creatorilor de artă şi artiştilor interpreţi reprezentative pe plan naţional şi solidare în protejarea morală şi materială a membrilor lor: Uniunea Arhitecţilor, Uniunea Artiştilor Plastici, Uniunea Cineaştilor, Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor, Uniunea Scriitorilor şi Uniunea Teatrală–UNITER. Respectând misiunea pe care şi-a asumat-o la înfiinţare, ANUC va continua toate programele şi proiectele menite să asigure reprezentarea intereselor creatorilor de artă şi artiştilor interpreţi din România.

Mandatul preşedinţiei ANUC va fi exercitat pentru o perioadă de douăsprezece luni de către Laurențiu Damian, Preşedintele UCIN, conform prevederilor statutare ale Alianţei.

Prioritatea acestui an este asigurarea unei participări notabile a uniunilor de creatori la grupajul de proiecte, dezbateri și construcții strategice subsumate evenimentului major al Centenarului Marii Uniri. Se va continua dialogul constructiv cu Ministerul Culturii și Identității Naționale, comisiile pentru Cultură ale Camerei Deputaților și Senatului, Primăria Municipiului București și alte structuri guvernamentale pentru realizarea și promovarea proiectelor prioritare ale uniunilor de creatori membre.

Urmăriți-ne pe Facebook