Proiectul „Casa Artistilor"

Prin programului Casa Artistilor, cu sprijinul uniunilor de creatori membre ale ANUC si al Consiliului General al Municipiului Bucuresti, UNITER organizeaza o serie de activitati care au scop asigurarea si mentinerea statutului social si economic onorabil care se cuvine artistului virstnic. Astfel, pe linga activitatile de asistenta sociala, in cadrul programului se desfasoara si activitati de reinsertie sociala. Un exemplu in acest sens este miniproiectul "Educatie prin teatru", care s-a desfasurat in perioada aprilie – decembrie 2000 in 6 scoli din sectorul 6 din Bucuresti.

Saptaminal echipe formate din asistenti sociali si oameni de teatru, impreuna cu grupe de 15 – 18 elevi au folosit teatrul (exercitii, jocul de rol, improvizatia) ca metoda de dialog cu profesorii. Elevii au urmat un curs de teatru si au reprezentat pe scena subiectele propuse la ora de dirigentie. Toate reprezentatiile celor 6 scoli au fost urmate de discutii cu parintii si profesorii, discutii in cadrul carora parerea elevilor a fost considerata adevarata si importanta.

Future Family Memories

Reality on Stage – Theatre Play With Young People este un alt proiect al UNITER care se desfasoara in cadrul programului Play Against Violence al Fundatiei Culturale Europene si Soros Open Network. Proiectul se adreseaza unui numar de aproximativ 45 de tineri cu virste cuprinse intre 12 ti 18 ani din centrele de plasament nr. 5 si nr. 8 din Bucuresti. Activitatile proiectului sint:

  • Lucrul cu copiii – elemente de lucru pentru construirea unui plan de viitor pentru ei
  • Instruire pentru personalul din casele de copii – initiere in tehnici de grup, elemente de joc de teatru, instrumente necesare pentru identificarea si rezolvarea cazurilor de violenta

Spectacole – vor fi invitati reprezentanti ai autoritatilor responsabili pentru desfasurarea programelor guvernamentale destinate acestei categorii de copii, cit si pentru reprezentanti ai ONG-urilor din domeniu si ai mass media.

Facem pe aceasta cale un apel la sponsori interesati in programe comunitare si sprijinirea artelor si culturii. Credem ca atentia si dragostea fata de cei ce au daruit acestei tari mari creatii artistice ar onora portofoliul oricarui sponsor cu pretentii. Pentru cei interesati in sprijinirea logistica si financiara a "Casei Artistilor" sinteti invitati sa luati legatura cu Mihaela Sasarman , director de program: str. Eremia Grigorescu nr. 24, tel./fax: 01 210 94 82 sau cu Monica Lotreanu, coordonator de program din partea ANUC: tel. (01) 212 31 38.

Urmăriți-ne pe Facebook